Vakuovačka

Koupit vakuovačku online za nízkou cenu

Vaříte často z čerstvých potravin a/nebo máte zahradu? Pak se vyplatí investovat do vakuovačky. Můžete ji použít k vzduchotěsnému uzavření různých potravin v tašce. Zůstávají čerstvé, mají delší trvanlivost a pomaleji ztrácejí chuť. Bezpečně lze skladovat i čaj a kávu. Při nákupu a používání vakuovačky je však třeba zvážit několik bodů.

Tyto vakuovačky se prosadily

Pro příležitostné použití v domácnostech je dobrou volbou ruční vakuovačka. Vejde se do každé zásuvky a není to v podstatě nic jiného než vakuová pumpa. Připojíte ji ke speciálnímu vaku s ventilem a vytáhnete vzduch. Protože však není vzduchotěsná, lze její obsah skladovat pouze několik dní. Tento systém je zajímavý zejména pro dočasné vakuování masa na nadcházející grilovací párty. Marináda se rychleji vstřebává a nevydává žádné pachy do ostatního obsahu lednice.

Nechcete používat sáčky s ventilem a chcete udržet potraviny ještě déle čerstvé? Potom je klasická paprsková vakuovačka zajímavějším řešením. Jedná se o plochý přístroj, který je navíc poměrně kompaktní. Otevřený konec fóliového sáčku se vloží do vakuovačky. Nyní jednotka odvádí vzduch. Sáček je poté hermeticky uzavřen topným tělesem.

Doporučují se modely s dvojitým svarem. Díky tomu je skladování omáček a vlhkých potravin ještě bezpečnější. Paprsková vakuovačka uchovává čerstvost po dlouhou dobu, ale vyžaduje také speciální fólii nebo vakuový sáček. Pokud chcete, můžete si koupit tyčovou vakuovačku v sadě s vařičem sous-vide. Ryby, maso a zelenina se připravují ve vodní lázni na bázi vitaminů. Komorová vakuovačka je velmi výkonná verze. Vložte fóliové sáčky s obsahem do vakuové komory. Tato vakuovačka je pro běžné domácnosti příliš velká. To ukazuje její přednosti v gastronomii.

Funkce a možnosti vakuovačky

Účelem vysávání je zabránit pronikání kyslíku a bakterií. Přirozené chutě a vitamíny tak zůstávají déle zachovány. Naplněné sáčky můžete uložit do lednice a mrazáku, abyste ušetřili místo. Nedostatek kyslíku zde eliminuje riziko popálení jídla mrazem. Jak již bylo zmíněno, další hlavní funkcí těchto přístrojů je vakuové marinování. Vakuování masa dnes již není běžnou praxí jen mezi nadšenci grilování.

Spotřebič se nemusí nutně používat v kuchyni. Všechny předměty můžete samozřejmě vzduchotěsně zabalit a zabalit do smršťovací fólie. To má smysl mimo jiné v případě šperků, cenných mincí a dokumentů.

Často kladené otázky o vakuovačce

Jak dlouhá je trvanlivost vakuově balených potravin?

Chléb 1 týden, vařené maso 12 dní, sýr až 2 týdny, čerstvé ovoce 22 dní, káva až 1 rok.

Jak výkonná musí být vakuovačka?

Aby bylo vysávání rychlé a bezpečné, měl by mít spotřebič příkon alespoň 110 W. Doporučuje se podtlak 0,8 baru nebo vyšší. U některých systémů je výkon čerpadla nastavitelný. To je výhodné pro měkké a choulostivé potraviny.

Lze vakuově uzavřít pomocí sáčků do mrazničky?

Ne. Vakuové sáčky a vakuové fólie mají voštinovou strukturu povrchu. Je odolný proti roztržení, teplotě a 100% vzduchotěsný. Komerčně dostupné sáčky do mrazáku tyto vlastnosti nemají. Při odčerpávání vzduchu nebo později se v nich tvořily bubliny.
Přihlášení
Vložte sem vaši e-mailovou adresu.
Zadejte minimálně 6 nebo více znaků
Přihlášení
Vložte sem vaši e-mailovou adresu.
Zadejte minimálně 6 nebo více znaků