Sous-vide hrnce

Vařič sous-vide - mobilní řešení pro šetrnou přípravu pokrmů

Vaření, které zachovává chuť, je šetrné k živinám a zdraví a stalo se nezbytnou součástí moderního každodenního vaření. Obzvláště oblíbené je zde vaření sous-vide - šetrné řešení pro přípravu chutných a k postavě šetrných pokrmů. Co je to vaření sous-vide a na co si dát pozor při nákupu vařiče sous-vide? Zde vám představíme základní funkce a nabídneme vám možnost zakoupit si požadované zařízení v našem internetovém obchodě ještě dnes.

Co je to vaření metodou sous-vide - pohled do zákulisí vaření s vakuem

Podobně jako při pomalém vaření se i při vaření sous-vide (sous-vide = ve vakuu) potraviny nejprve uzavřou do vakuového sáčku. Pak ji vložte do hrnce naplněného vodou. Jídlo může být například zelenina, ryby a maso. Rozsah použití je velmi široký. Nyní nastavte spotřebič na požadovanou teplotu vaření. Umožňuje velmi přesný a kontrolovaný proces vaření. Minerály a vitamíny v ohřívaných potravinách se téměř nezmění. V čem se ale vařič sous-vide liší od pomalého hrnce? Se systémem sous-vide si vybíráte mobilní řešení, které je mimořádně flexibilní a poskytuje vám maximální možnou svobodu v každodenním životě.

Vařiče sous-vide - tyto modely stojí za bližší pozornost

Spotřebiče jsou k dispozici jako klasické přístroje na kuchyňskou linku. Buďte co nejvíc mobilní, zejména s tyčovým vařičem sous-vide. Stejně jako ponorný ohřívač i tyčový vařič Quicksticky uchytíte na hrnec. V tyčovém vařiči je zabudováno čerpadlo. Voda při ohřevu nepřetržitě cirkuluje. Kromě různých úrovní výkonu se spotřebiče liší také možnostmi nastavení teploty. K dispozici jsou také modely s časovačem. Protože pro vaření metodou sous-vide potřebujete také vakuovačku, můžete si v našem obchodě pořídit levnou sadu, pokud chcete. Pro většinu kuchyní nabízíme spotřebiče v oblíbených barvách, jako je nadčasová černá a stříbrná nebo stylová retro červená.

Rady pro nákup vařičů sous-vide - ideální přístroj do každé kuchyně

Zejména v malých kuchyních často není místo pro velké množství kuchyňských spotřebičů. Doporučujeme k tomu použít prostorově úsporný sous-vide tyčový vařič. Sada je vhodná, pokud ještě nemáte doma vakuovačku. Pokud chcete vařit šetrně a zároveň sledovat čas, je vhodné použít výkonný spotřebič. Kompaktní stojící jednotka je optimální pro časté a rozsáhlé použití. Prohlédněte si naši kolekci a najděte si svůj oblíbený model!

Často kladené otázky o vařiči sous-vide

V čem je vaření metodou sous-vide jiné?

Nejdůležitější funkcí je možnost nezávisle definovat teplotu jádra. Stejně pozoruhodné je i předchozí uzavírání potravin ve vakuu.

Jaká je energetická účinnost vaření sous-vide?

Záleží na velikosti jednotky, jejím výkonu a funkčnosti. V porovnání se sporákem a troubou můžete ušetřit spoustu energie.

Jak zdravé je vaření metodou sous-vide?

Při vaření metodou sous-vide lze skutečně zachovat až o 17 % více živin. Kromě toho tento způsob přípravy jídla šetří spoustu tuku.
Přihlášení
Vložte sem vaši e-mailovou adresu.
Zadejte minimálně 6 nebo více znaků
Přihlášení
Vložte sem vaši e-mailovou adresu.
Zadejte minimálně 6 nebo více znaků