Digestoře

Vyberte
Seřazeno podle
  • Stránka 1 / 10
560 Výsledky pro "Digestoře"
Filtr a řazení
  • Stránka 1 / 10
Digestoře

Digestoře

Digestoř je v kuchyni nenahraditelným pomocníkem, protože během vaření eliminuje nepříjemné pachy a výpary. Díky tomu zůstává vzduch v kuchyni svěží a nedochází k tvorbě plísní. Digestoře jsou k dostání v několika typech, a liší se především konstrukcí a způsobem odtahu. Přečtěte si o nich více a vyberte si tu pravou.

Bez digestoře se žádná moderní kuchyně neobejde. Jedině digestoř je schopná efektivně odvádět výpary, které vznikají během vaření. Kromě nepříjemného zápachu vás tak zbaví i vlhkosti, která zapříčiňuje vznik nežádoucích plísní. U nás seženete digestoře všech typů a snadno si tak vyberete ideální digestoř do vaší kuchyně.

Komínové a nástěnné digestoře

Komínové a nástěnné digestoře jsou v českých domácnostech jednoznačně nejoblíbenější volbou. Komínová digestoř je díky svým rozměrům a výkonu vhodná do středně velkých až velkých kuchyní. Upevňuje se na zeď a ke svému provozu vyžaduje odtah. Nástěnné digestoře se připevňují na zeď nad varnou desku, a mohou být jak s odtahem, tak recirkulační. Hodí se ale spíše pro menší kuchyně.

Ostrůvkové digestoře

Máte-li prostornou kuchyň s ostrůvkem, nejlepší volbou pro vás bude ostrůvková digestoř. Ta potěší jedinečným designem, díky němuž se stane dominantou kuchyně, i vysokým výkonem, takže se skvěle hodí i pro velké kuchyně.

Podskříňkové a vestavné digestoře

Podskříňkové a vestavné digestoře jsou vhodné do malých až středně velkých kuchyní. Jak už jejich název napovídá, instalují se buď pod kuchyňskou skříňku, nebo rovnou do ní v rámci vestavby. Jejich výhodou je příjemná pořizovací cena a velký výběr designů. Při výběru je ale důležité důkladně si ohlídat rozměry, aby digestoř pod skříňku dokonale zapadla.

Výsuvné digestoře

Další oblíbenou volbou jsou výsuvné digestoře. Ty potěší jednoduchým ovládání – stačí pouze vysunout panel digestoře a spotřebič je hned v provozu. Hodí se také do menších až středně velkých kuchyní a k dostání je jak v recirkulační, tak v odtahové variantě.

Jak vybrat digestoř

Kromě samotného typu digestoře se zaměřte na její výkon, funkce a samozřejmě i vzhled. Co všechno při výběru digestoře zohlednit?

  • Výkon digestoře musí odpovídat velikosti vaší kuchyně. Pro menší kuchyň stačí výkon 300 m³/hod, pro střední kuchyně 700 m³/hod, velké kuchyně spojené s obývákem by pak měly mít digestoř s výkonem 1000 m³/hod.
  • Při výběru zohledněte i hlučnost, obzvlášť v případě, že máte kuchyň spojenou s obývacím pokojem. Nejtišší digestoře mají hlučnost okolo 40 dB.
  • Osvětlení je součástí většiny digestoří. Levnější halogenové žárovky většina výrobců nahrazuje LED žárovkami, které potěší nízkou spotřebou energie a dlouhou životností.

Odsavač par by měl ladit s ostatními spotřebiči

Design je důležitým aspektem při výběru digestoře, protože pokud se rozhodnete pro některou z výraznějších variant, bude v kuchyni rozhodně vidět. Moderní digestoře u nás seženete v nerezovém, bílém i černém provedení. Nabízíme i retro digestoře, které potěší jedinečným designem, díky kterému zajmou na první pohled.

Recirkulační digestoře a jejich příslušenství

Pokud nemáte možnost přímého odtahu z kuchyně, ideální volbou pro vás bude recirkulační digestoř. Ta vzduch nasaje, vyčistí pomocí uhlíkového filtru a vypustí zpět do místnosti. Filtr je pak třeba čas od času měnit, proto si před nákupem ověřte dostupnost filtrů výrobce, například v kategorii náhradní díly a příslušenství pro digestoře.

Přihlášení
Vložte sem vaši e-mailovou adresu.
Zadejte minimálně 6 nebo více znaků
Přihlášení
Vložte sem vaši e-mailovou adresu.
Zadejte minimálně 6 nebo více znaků