Infrapanely

Vyberte
Seřazeno podle
  • Stránka 1 / 7
384 Výsledky pro "Infrapanely"
Filtr a řazení
  • Stránka 1 / 7
Infrapanely

Infrapanely

Infrapanely jsou energeticky úsporným typem topení, které produkuje sálavé teplo. Infrapanel totiž vyzařuje infračervené vlny, které následně ohřívají okolí, ale nevysouší vzduch a ani nespalují kyslík. Díky tomu se jedná o snadný, efektivní a bezpečný způsob vytápění domácností, ale i komerčních prostor. Instalovat je lze jednoduše na stěnu nebo strop. Mnohdy se přitom pyšní zajímavým designem s motivem, díky kterému dokáží perfektně ozvláštnit každý interiér. Dobrou alternativou jsou také konvektory nebo elektrické krby.

Infrapanely se od běžných radiátorů se liší v tom, že neohřívají vzduch, ale pouze pevné předměty. Od takto ohřátých předmětů se následně ohřívá i samotný vzduch a výsledkem je rovnoměrné prohřátí prostoru.

Podle čeho vybrat?

Při výběru infrapanelu zohledněte několik faktorů, abyste s ním byli ve všech směrech spokojení.

Topný výkon

Topný výkon infrapanelu je třeba vybírat podle rozměrů místnosti, kterou chcete vytápět. Zjednodušeně přitom platí, že na 1 m3 je třeba počítat s topným výkonem kolem 20 až 25 W.

Délka přívodního kabelu

Délku přívodního kabelu vždy vybírejte tak, aby dosáhla do nejbližší elektrické zásuvky a nemuseli jste zbytečně pracovat s prodlužovacím kabelem.

Dálkové ovládání

U infrapanelů je praktickou funkcí dálkové ovládání, které vám maximálně zjednoduší jeho obsluhu a vy k němu nebudete muset neustále vstávat.

Design a velikost

Jelikož se infrapanel instaluje na stěnu, je pro mnoho lidí rozhodující i jeho design a celkové rozměry. V této kategorii jsou přitom k dostání modely, které na první pohled připomínají obrazy. Díky tomu si můžete vybrat takový infrapanel, který zajistí požadovanou teplotu a navíc se bude podílet i na estetické stránce interiéru.

Přihlášení
Vložte sem vaši e-mailovou adresu.
Zadejte minimálně 6 nebo více znaků
Přihlášení
Vložte sem vaši e-mailovou adresu.
Zadejte minimálně 6 nebo více znaků