Zahradní altány

Vyberte
Seřazeno podle
  • Stránka 1 / 2
73 Výsledky pro "Zahradní altány"
Filtr a řazení
  • Stránka 1 / 2
Zahradní altány

Zahradní altány

Chcete si na zahradě vytvořit útulné místo k odpočinku, které vás zároveň ochrání před sluncem? Zahradní altán je ideální volbou. Postavíte jej během chvilky a obejdete se bez složitých stavebních úprav. Jak zahradní altán vybrat, aby splňoval vaše požadavky?

Zahradní altány jsou součástí mnoha zahrad. Pokud se vám nechce pouštět do budování zděného či dřevěného altánu, skvělou službu vám nabídnou hotové zahradní altány z naší nabídky. Jejich instalace je snadná a rychlá, a zároveň potěší útulným designem i kvalitním zpracováním.

Jak se liší zahradní altány a pergoly?

Než se pustíte do samotného výběru, je třeba si ujasnit, zda pro vás bude lepší zahradní altán nebo pergola. Zahradní altány mají střechu a lze je rozšířit o boční stěny, které vás budou lépe chránit před sluncem a deštěm. Pergoly tvoří konstrukce a nedisponují stěnami. Jejich primárním úkolem je vytvoření stínu a můžete si je osadit popínavými rostlinami.

Jak vybrat zahradní altán

Zahradní altán se díky své velikosti stane dominantou nejedné zahrady. Při výběru je třeba se zaměřit zejména na rozměry, kvalitu a odolnost.

Zahradní altány jsou k dostání v různých rozměrech

Zahradní altány jsou k dostání v několika velikostech, před výběrem si tedy ujasněte, pro kolik lidí má altán sloužit. Altán na zahradu o rozměru 3 × 3 metry vám umožní umístit do něj klasický zahradní stůl a židle pro 4 lidi. Jestliže se vás běžně na zahradě schází více, pořídit si můžete i prostornější zahradní altán, který pohodlně pojme i kolem 10 lidí.

Altán na zahradu by měl být odolný

Altány na zahradu se nejčastěji vyrábí z kombinace kovu a plachty, setkat se ale můžete i se dřevěnými či plastovými modely. Kovové zahradní altány jsou odolnější, ale hůře se skládají a přenáší. Plastové altány zase můžete například na zimu snadno složit a schovat.

Altány na zahradu mohou být skládací

Některé altány na zahradu mají vyloženě skládací konstrukci. Snadno je tak můžete přemisťovat po zahradě a rozkládat. Skládací konstrukce je sice praktická, ale nemusí být příliš odolná v případě větru či bouře.

Zahradní altány si můžete vyladit podle svých představ

Zahradní altán si můžete snadno přizpůsobit svému stylu a preferencím. Na řadu modelů lze dokoupit další plachty a zastínit si strany altánu podle svých představ. U nás jsou k dostání zahradní altány v béžové, šedé, černé, bílé i antracitové barvě, případně altány s průhlednou plachtou.

Přihlášení
Vložte sem vaši e-mailovou adresu.
Zadejte minimálně 6 nebo více znaků
Přihlášení
Vložte sem vaši e-mailovou adresu.
Zadejte minimálně 6 nebo více znaků