Steppery

Steppery

Steppery jsou skladné posilovací stroje, které umožňují simulovat chůzi do schodů. Jsou ideální pro domácí použití a mini steppery najdou uplatnění i v kanceláři, kde vám poskytnou potřebné protažení a aktivní odpočinek od práce. Jak stepper vybrat a co všechno byste o něm měli vědět?

Chůze je nejpřirozenějším pohybem, jaký můžete tělu dopřát, a pokud přidáte chůzi do schodů či kopce, posílíte i celou škálu svalů. Ne vždy je ale na procházky počasí, čas či nálada. V tomto případě vám skvěle poslouží stepper, který simuluje chůzi do schodů. V jakémkoliv počasí i denní hodině si díky němu můžete dopřát dostatek pohybu v pohodlí domova. V našem e-shopu seženete jak snadno přenosné mini steppery, tak i stojanové steppery.

Jaké benefity nabízí stepper?

Jak už jsme zmiňovali výše, stepper je posilovací stroj, který simuluje chůzi do schodů. Cvičení na něm má příznivý vliv zejména na spodní polovinu těla, která se během pohybu protáhne i posílí. Chůze na stepperu se ale skvěle hodí i při redukci hmotnosti, protože jde o pohyb v optimální tepové frekvenci.

  • Umožní vám zůstat fit a dopřát si dostatek pohybu v pohodlí domova.
  • Cvičení na stepperu má příznivý vliv na oběhový systém.
  • Posiluje hýždě a nohy, pomáhá spalovat tuky.
  • Nevyžaduje přívod energie.
  • Je tichý a skladný.
  • Mini steppery lze přenášet.

Mini steppery zaujmou skladností

Mini steppery jsou nejoblíbenější variantou. Tyto stroje v kompaktních rozměrech můžete libovolně přesouvat po domácnosti a užívat si pohyb například při sledování televize. Skvěle se hodí i do kanceláří. Když mini stepper zrovna nepoužíváte, můžete jej uložit například do skříně nebo pod postel.

Stojanový stepper je plnohodnotný posilovací stroj

Stojanový stepper vyžaduje více místa než mini varianta, hodí se tedy tam, kde bude mít stálé místo. Tento typ stepperu je vybaven madly či řídítky, takže umožňuje procvičovat i horní polovinu těla. Většina modelů nabízí regulaci zátěže a obecně lepší funkční výbavu, než mají mini steppery.

Na co se zaměřit, vybíráte-li stepper?

Ať už se rozhodnete pro mini stepper nebo jeho větší variantu, při výběru se zaměřte zejména na možnosti přizpůsobení a kvalitu zpracování. Důležitým parametrem je také maximální zátěž, tedy nosnost. Stojanové i mini steppery z naší nabídky vám umožní sledovat své výsledky pomocí praktického displeje. Na něm uvidíte například čas cvičení, spálené kalorie a stojanové steppery také většinou disponují měřením tepové frekvence.

O kvalitě zpracování stepperu nám napoví jeho nášlapné plochy, které by měly být pogumované, aby bylo cvičení maximálně bezpečné. Pokud navíc stepper disponuje hydraulickým systémem tlumení nárazů, nezatěžuje nijak klouby a šlachy. Samozřejmostí by měly být i protiskluzové nožičky.

Chcete být ve formě? Stepper můžete doplnit rotopedy, běžeckými pásy a dalšími trenažéry z naší nabídky.

Přihlášení
Vložte sem vaši e-mailovou adresu.
Zadejte minimálně 6 nebo více znaků
Přihlášení
Vložte sem vaši e-mailovou adresu.
Zadejte minimálně 6 nebo více znaků