Olejové radiátory

Vyberte
Seřazeno podle
35 Výsledky pro "Olejové radiátory"
Filtr a řazení
Olejové radiátory

Olejové radiátory

Olejové radiátory jsou alternativní topidla, která potěší vysokým výkonem, snadným používáním a příjemným designem. Jak olejový radiátor funguje, pro koho se hodí a jak jej vybrat? Přečtěte si více.

Sháníte přídavné topidlo do domácnosti, kanceláře nebo na chalupu? Pak pro vás bude skvělou volbou olejový radiátor. Od klasického přímotopu se liší tím, že nijak nevíří prach, proto se skvěle hodí i do domácností s alergiky. A jak olejový radiátor funguje? Uvnitř radiátoru se nachází ekologický topný olej, který se po zapnutí zahřeje a poté vydává teplo. To radiátor produkuje i jeho vypnutí, a to až do doby, než olej zcela vychladne. Aby olejový radiátor fungoval, musí být připojen do elektrické sítě.

Olejový radiátor a jeho výhody

Jak už jsme zmiňovali výše, olejový radiátor je stejně jako infračervená topidla vhodný i do domácností s alergiky. To však není jeho jedinou výhodou. Jaké jsou ty další?

  • Jde o velmi tiché topidlo, můžete ho používat i přes noc.
  • Tepelná setrvačnost – hřeje i po odpojení od elektrické sítě.
  • Je snadno přenositelný.
  • Snadno se ovládá a díky svému designu se hodí kamkoliv.
  • Je takřka bezúdržbový.

Jak vybrat olejový radiátor?

Při výběru olejového radiátoru je nejdůležitějším parametrem výkon, který by se měl odvíjet od velikosti vytápěné místnosti. Zaměřte se ale i na design, ovládání a funkce, které může nabízet.

Olejové radiátory se liší velikostí i výkonem

Olejový radiátor vybírejte podle velikosti místnosti. Pro malé místnosti do 25 m2 postačí modely s výkonem okolo 1 000 W, do klasické místnosti o velikosti 40 m2 volte model s výkonem 1 500 W. Místnosti nad 60 m2 vyžadují olejový radiátor s výkonem 2 500 W a více. Napovědět vám může také velikost olejového radiátoru a počet jeho žeber – čím více jich má, tím bude výkonnější.

Ovládání olejového radiátoru

Nejlevnější olejové radiátory se ovládají manuálně pomocí tlačítka. Pokročilejší modely pak můžete ovládat pomocí dálkového ovládání nebo dotykového displeje a elektronického ovládání. Některé olejové radiátory disponují regulací výkonu.

Olejové radiátory mohou disponovat praktickými funkcemi

Některé olejové radiátory jsou vybaveny praktickými funkcemi pro komfortnější obsluhu a nenáročný provoz. S jakými funkcemi a vlastnostmi se můžete setkat?

  • Termostat umožňuje nastavit si výkon radiátoru podle aktuálních potřeb.
  • Časovač vám dovolí určit si přesnou dobu chodu radiátoru.
  • Transportní kolečka usnadní převážení radiátoru.
  • Držáky umožňují instalaci radiátoru na zeď.
  • Ochrana proti přehřátí radiátor vypne, pokud by hrozil zkrat.

Design olejového radiátoru

Olejové radiátory se řadí mezi topidla, která do domácnosti perfektně zapadnou. Svým designem připomínají klasické topení, při výběru barev však můžete popustit uzdu fantazii. V naší nabídce najdete nejen klasické bílé radiátory, ale i černé, šedé, béžové či zelené modely.

Přihlášení
Vložte sem vaši e-mailovou adresu.
Zadejte minimálně 6 nebo více znaků
Přihlášení
Vložte sem vaši e-mailovou adresu.
Zadejte minimálně 6 nebo více znaků