Myčky nádobí

Vyberte
Seřazeno podle
45 Výsledky pro "Myčky nádobí"
Filtr a řazení
Myčky nádobí

Myčky nádobí

Myčka nádobí je spotřebič, bez nějž se moderní kuchyně jen těžko objede. Umožňuje umýt nádobí bez námahy a také je oproti ručnímu mytí velmi úsporná, protože spotřebuje méně vody. Jak myčku nádobí vybrat, jak se liší jednotlivé typy a proč si ji pořídit právě u nás? Přečtěte si více.

Myčka nádobí je nenahraditelným pomocníkem, který vám ušetří spoustu času i energie a sníží spotřebu vody. V základu se myčky dělí na volně stojící a vestavné. Ty volně stojící pak můžeme rozdělit ještě na klasické a mini. Právě mini myčky vhodné do menších kuchyní a standardní vestavné myčky najdete v naší nabídce. Pro koho se jaká myčka hodí? A co všechno při výběru zohlednit?

Obsah

Jaké typy myček najdete v naší nabídce?

Myčky nádobí v současnosti patří mezi spotřebiče, které najdete v takřka každé kuchyni. Nabídka je proto opravdu bohatá. Myčky se dělí podle způsobu umístění na vestavné a volně stojící. U nás najdete především vestavné a mini myčky nádobí.

  • Vestavné myčky nádobí skvěle zapadnou do kuchyňské linky, protože spotřebič snadno schováte za dvířka a nebude narušovat vzhled vaší kuchyně. Ve vestavné formě jsou nejčastěji k dostání myčky standardních rozměrů, které budou vyhovovat jak jednotlivcům a párům, tak i početnějším rodinám.
  • Volně stojící myčky vám dodají variabilitu při umístění. K dostání jsou ve dvou variantách – klasická myčka nádobí pojme několik sad nádobí a splní tak požadavky početnějších domácností. Mini myčka, nazývaná často také jako stolní myčka nádobí se skvěle hodí pro jednotlivce, na chatu, do kanceláří či malých kuchyní, kde není místo na klasickou myčku.

Jak funguje myčka nádobí?

Myčka nádobí načerpá vodu pomocí čerpadla, špinavé nádobí opláchne, poté další vodu ohřeje a v kombinaci s mycím prostředkem ostřikuje nádobí, dokud není dokonale čisté. Nakonec jej opláchne čistou vodou a vysuší. Fungování myčky se mírně liší v závislosti na jejím provedení. Myčku je většinou potřeba připojit na rozvody vody a odpadu.

Některé modely stolních a mini myček ale mohou fungovat i bez toho – myčka se poté napouští a vypouští manuálně. Na funkčnost nemá provedení myčky žádný vliv, i stolní myčka umyje nádobí stejně dobře jako myčka klasická. Liší se pouze tím, kolik nádobí pojme. Své velikosti samozřejmě přizpůsobuje i spotřebu vody a energie, takže se nehospodárnosti bát rozhodně nemusíte.

Jaké funkce nabízí myčky nádobí?

Myčky nádobí bez ohledu na jejich typ často nabízí praktické funkce a jsou vybaveny několika programy pro ty nejlepší výsledky při mytí nádobí. S jakými funkcemi se například můžete setkat?

  • Senzor naplnění přizpůsobuje spotřebu vody aktuálnímu naplnění myčka, snižuje tedy náklady na provoz.
  • Odložený start vám umožní posunout si začátek mycího cyklu podle svých potřeb. Nádobí například můžete snadno umývat v čase úspornějšího tarifu elektrické energie.
  • Variabilní koše umožňují přizpůsobit si vnitřní prostor myčky tak, abyste mohli umýt například velké kusy nádobí.
  • Automatické otevírání dveří zajišťuje, že se myčka sama po skončení cyklu otevře.
  • Ochrana proti přetečení zabrání nehodám v případě poruchy. Podobně funguje i AquaStop.
  • Dětská pojistka zabrání spuštění či přenastavení myčky dětmi.
  • Displej vás bude informovat o probíhajícím programu a usnadní ovládání myčky.

Jak vybrat myčku nádobí

Při výběru myčky nádobí je důležité brát v potaz hned několik zásadních parametrů. Kromě samotného typu myčky a její funkční výbavy je to především kapacita, rozměry, počet programů, energetická náročnost, hlučnost a v neposlední řadě samozřejmě i design. Podívejte se, na co se u jednotlivých parametrů zaměřit.

Kapacita a rozměry myčky nádobí

Nejdůležitějším parametrem je kapacita a s ní související rozměry myčky nádobí. Zde samozřejmě záleží na tom, jaký typ myčky vybíráte. Před nákupem si prostor dobře změřte a myslete i na snadnou manipulaci s nádobím a otevírání dvířek. Obzvlášť pečliví byste měli být při pořízení vestavné myčky.

  • Standardní volně stojící a vestavné myčky s šířkou okolo 60 cm pojmou až 15 sad nádobí.
  • Úzké myčky jsou často vyvedeny v šířce 45 cm a pojmou kolem 10 sad nádobí.
  • Stolní myčky pojmou přibližně 5 sad nádobí.

Programy a funkce myčky nádobí

Myčky nádobí jsou vybaveny několika programy, výjimku mohou představovat stolní myčky, které mají programů zpravidla méně.

  • Klasický program na mytí nádobí představuje skvělý kompromis mezi výkonem a spotřebou.
  • Výrobci pak myčky opatřují Eco programem s nízkou spotřebou, rychlým programem pro méně zašpiněné nádobí, který oceníte při nedostatku času a intenzivním programem pro silně znečištěné nádobí.
  • Hodit se může také program k ochraně skla, tichý noční program či hygienický program pro precizně čisté nádobí.

Úsporná myčka nádobí? Žádný problém

Spotřeba myčky je často skloňovaným tématem. O nižší spotřebě vody než při ručním mytí nádobí není třeba pochybovat – myčka spotřebuje v průměru 12 litrů vody za cyklus, při ručním mytí nádobí pod tekoucí vodou byste toto množství nádobí umyli se spotřebou až 40 litrů.

Hlídat je potřeba spotřebu energie. Myčky jsou stejně jako ostatní domácí spotřebiče opatřené energetickým štítkem s potřebnými údaji, jako je spotřeba energie na mycí cyklus, účinnost sušení či energetická třída. Nejúspornější myčky nádobí spadají do energetické třídy A, ty nejméně úsporné do třídy G.

Hlučnost myčky nádobí

Při výběru myčky nádobí zohledněte i hlučnost, zejména v případě, že máte malý byt a myčku budete pouštět přes noc.

  • Tiché myčky nádobí nabízí hlučnost okolo 40 dB, což odpovídá běžnému hluku v domácnosti.
  • Většina modelů má hlasitost 50 dB (odpovídá běžnému hovoru). Výhodou může být právě noční program, který je tišší.

I myčka nádobí do kuchyně skvěle zapadne

Velkou roli samozřejmě hraje i design myčky nádobí, a to zejména v případě, že zvolíte stolní myčku či volně stojící model. Už dávno neplatí, že myčka musí být jen bílá a naše nabídka je toho jasným důkazem. Stolní myčky u nás seženete i v černé, modré či stříbrné barvě, takže si snadno vyberete model, který do vaší kuchyně skvěle zapadne.

Proč si pořídit myčku nádobí na electronic-star.cz?

  • Bohatá nabídka všech typů myček, nadstandardní výběr stolních myček.
  • Unikátní sortiment značek, které jinde nenajdete.
  • Doprava zdarma.
  • Garance 3leté záruky.
  • Pohodlný a bezpečný nákup.
  • Zboží můžete vrátit do 14 dnů.
  • Profesionální zákaznický servis a technická podpora k produktům.

Často kladené otázky

Jaká je nejlepší myčka nádobí?

Myčku nádobí vybírejte nejen podle ceny, ale i podle recenzí. V oblasti stolních myček stojí za zmínku značka Klarstein, která nabízí mimořádný poměr ceny a kvality.

Kolik stojí myčka nádobí?

Klasické vestavné či volně stojící myčky pořídíte zhruba od 7 000 Kč, stolní myčky od 5 000 Kč.

Jak vybrat stolní myčku?

Při výběru stolní myčky zvažte její velikost, kapacitu, a zda máte možnost napojení na vodu a odpad.

Potřebuje stolní myčka napojení k odpadu?

Některé modely ano, jiné fungují i bez napojení na vodu a odpad. Tuto informaci vždy najdete v popisu produktu v našem e-shopu.

Co je sada nádobí u myčky?

Jako jedna sada nádobí se označuje mělký talíř, hluboký talíř, dezertní talíř, hrnek, sklenička a jeden příbor (lžíce, nůž, vidlička).

Jak pečovat o myčku nádobí?

Myčku je třeba pravidelně čistit – filtr nejlépe po každém použití zbavíme nečistot, které na něm ulpěly. Jednou za pár týdnů je pak vhodné myčku vyčistit speciálním prostředkem. Některé myčky mají vyloženě čisticí program.

Přihlášení
Vložte sem vaši e-mailovou adresu.
Zadejte minimálně 6 nebo více znaků
Přihlášení
Vložte sem vaši e-mailovou adresu.
Zadejte minimálně 6 nebo více znaků