Meteo stanice

Meteostanice

Meteostanice jsou praktickým pomocníkem do každé domácnosti. Umožní vám sledovat aktuální teplotu, srážky, tlak vzduchu a další parametry. Co všechno meteostanice umí a jak vybrat tu správnou?

Meteostanice je nedílnou součástí mnoha domácností. Nemusíte díky ní sledovat předpověď počasí ani nástěnný teploměr – všechny důležité údaje o počasí si přečtete na displeji. Jednodušší modely disponují jednou vnitřní jednotkou a senzorem, který se umístí ven a informuje vás o teplotě a vlhkosti. Pokročilejší modely pak mohou mít kromě vnitřní jednotky senzorů několik. Právě takové chytré a moderní meteostanice najdete v naší nabídce.

Proč se vyplatí mít doma meteostanici?

Nenechte se překvapit vrtochy počasí. Domácí meteostanice vás bude informovat o aktuálním počasí, předpovědi na další hodiny či dny a některé modely vás zvládnou varovat i před extrémními jevy. Všechny potřebné informace si přečtete na přehledném displeji a potěší vás i jednoduché ovládání a rychlá instalace meteostanice.

Jak vybrat meteostanici

Při výběru meteostanice je důležité si ujasnit, co od ní očekáváte a jaké údaje budete chtít sledovat. Postačí vám znát pouze aktuální teplotu, nebo chcete mít informace i o tlaku vzduchu, úhrnu srážek a rychlosti větru? Níže si ujasníme, co všechno meteostanice umí a pomůžeme vám zorientovat se v nabídce.

Počet funkcí a senzorů meteostanice

Meteostanice se liší především tím, co zvládnou měřit. Některé funkce nabízí všechny meteostanice, jiné pouze modely vyšší třídy.

  • Měření teploty je základní funkcí, kterou najdete u každé meteostanice.
  • Barometr zajišťuje předpověď počasí.
  • Měření větru vám podá informace o síle a směru větru.
  • Měření kvality ovzduší a CO2 ve vzduchu vám napoví, kdy větrat.
  • Měření vlhkosti vzduchu je důležitým údajem k předpovědi počasí.
  • Srážkoměr vás bude informovat o úhrnu srážek.

Design a displej meteostanice

Moderní meteostanice vás svým designem rozhodně nezklamou. Domácí jednotka má zpravidla dobře čitelný displej, který může být i barevný. Na něm uvidíte všechny naměřené údaje, aktuální hodiny, a pokud to meteostanice umožňuje, tak i teplotu a vlhkost v interiéru. Vnitřní jednotku meteostanice můžete umístit na stůl, nebo ji připevnit na zeď.

Provedení a dosah meteostanice

Meteostanice se v základu dělí na dva typy, a to bezdrátovou a drátovou. Drátová meteostanice je sice levnější, ale při její instalaci se musíte omezovat délkou kabelu. Bezdrátová meteostanice vám dá větší svobodu při hledání toho správného místa. Její dosah může být od přibližně 30 až do 150 metrů. Venkovní senzory tedy můžete umístit tam, kde panují optimální podmínky pro měření údajů, tedy ideálně do stínu a tam, kde čidla nebudou vystavena přímému dešti.

Chytré meteostanice jsou oblíbenou volbou

Hitem posledních let jsou chytré meteostanice, které můžete pomocí Wi-Fi či Bluetooth propojit se svým mobilním telefonem a sledovat údaje o počasí ještě přehledněji. Některé meteostanice výrobci opatřují i mobilní aplikací. Tyto meteostanice vám také mohou nabídnout více funkcí, jako je například budík, kalendář, statistiky počasí a další.

Přihlášení
Vložte sem vaši e-mailovou adresu.
Zadejte minimálně 6 nebo více znaků
Přihlášení
Vložte sem vaši e-mailovou adresu.
Zadejte minimálně 6 nebo více znaků