Kuchyňské roboty

Vyberte
Seřazeno podle
54 Výsledky pro "Kuchyňské roboty"
Filtr a řazení
Kuchyňské roboty

Kuchyňské roboty

Kuchyňský robot je multifunkčním pomocníkem, který se neztratí v žádné kuchyni. Tento spotřebič vám usnadní pečení, vaření i přípravu nápojů a usnadní vám spoustu času. Jak kuchyňský robot vybrat, aby vám co nejlépe sloužil? Čtěte dále.

Rozlučte se s namáhavým a časově náročným zpracováním těst, a přenechte tuto práci kuchyňskému robotu. Tento praktický pomocník vám uleví nejen od hnětení těst, ale může pomoci i se šleháním, strouháním, mixováním a dalšími kuchyňskými činnostmi.

Kuchyňský robot jako multifunkční pomocník

Kuchyňský robot je jednoznačně spotřebičem, na nějž se v žádné kuchyni prášit nebude. Už dávno totiž neslouží pouze k přípravě těst, naopak vám s využitím různých nástavců pomůže s celou řadou kulinářských činností. K čemu může kuchyňský robot sloužit?

  • Míchání a hnětení těst.
  • Krájení zeleniny a ovoce.
  • Mletí masa.
  • Mixování pyré či smoothie.
  • Strouhání ovoce a zeleniny.
  • Příprava domácích těstovin.
  • Odšťavňování.
  • Příprava zmrzliny.

Jak vybrat kuchyňského robota?

Při výběru kuchyňského robota je nejdůležitější si ujasnit, na co přesně jej budete využívat a co od něj vlastně očekáváte. Roboty se ale neliší pouze příslušenstvím, ale i výkonem, materiály, funkcemi a samozřejmě také vzhledem.

Kuchyňský multifunkční robot a jeho příkon

Příkon nám u kuchyňského robota napoví o tom, jak výkonný tento pomocník je. Obecně platí, že čím vyšší příkon kuchyňský robot má, tím lépe pracuje. Levné modely s příkonem menším než 500 W zvládnou pouze řidší těsta nebo vyšlehat šlehačku. Kuchyňské roboty střední třídy mají příkon kolem 1000 W a rozhodně vás nezklamou při většině činností. Nejlepší modely pak mohou mít výkon 1400 W a více.

Velikost mísy kuchyňského robota

Velikost mísy je dalším důležitým parametrem při výběru kuchyňského robota. Záleží zejména na tom, kolik těsta budete připravovat. Pečete-li většinou pouze pro dva strávníky, postačí vám mísa s objemem kolem 3,5 litru. Pokud ale chcete o víkendu napéct pro celou rodinu, bude lepší zvolit mísu s objemem 4 až 5 litrů. A jestliže se v pečení a vaření ve velkém skutečně vyžíváte, můžete si pořídit modely s opravdu velkou, až 7litrovou mísou.

Kuchyňský robot může mít několik rychlostí

Čím vyšší počet rychlostí kuchyňský robot nabízí, tím preciznějších výsledků dosáhnete. Standardem jsou tři rychlosti, naprostá většina modelů ale nabízí rychlostí více. Většinou se také liší podle činností, takže si můžete snadno zvolit odlišné rychlosti šlehání, mixování i hnětení těsta.

Nástavce kuchyňského robota

Pokud chcete kuchyňský robot využívat pouze k pečení a šlehání, vystačíte si s hnětacím hákem a šlehací a míchací metlou. Ty jsou také většinou součástí balení. Chcete-li ale využívat všechny výhody multifunkčního robota, nejprve zvažte, k čemu budete robot nejčastěji používat. Řada výrobců nicméně umožňuje si příslušenství dokoupit, takže se můžete pro začátek spokojit se základním modelem a postupem času jeho výbavu rozšířit. Jaké nástavce jsou nejčastěji k dostání?

  • Mixovací robot využijete při přípravě zdravého pyré, smoothie a dětské výživy.
  • Mlýnek na maso vám pomůže s mletím masa, ořechů nebo při výrobě domácí strouhanky.
  • Přístroj na výrobu těstovin vám umožní vyrábět si vzhledově precizní domácí těstoviny.
  • Strouhací a krájecí nástavce využijete zejména při zpracování ovoce a zeleniny.
  • Odšťavňovač nebo lis na ovoce vám umožní připravovat si bez námahy chutné šťávy plné vitamínů.

Z jakých materiálů může být vyroben kuchyňský robot?

Kuchyňský robot je spotřebičem, který by vám měl bez problémů sloužit řadu let. Čím kvalitnější materiály jsou na jeho výrobu použity, tím déle robot vydrží. Levnější roboty se vyrábí z plastu, který může být náchylnější k poškození, potěší ale nízkou cenovkou. Kvalitnější modely bývají převážně kovové. Míchací mísa je pak nejčastěji nerezová či skleněná.

Kuchyňské roboty a bezpečnostní funkce

Kuchyňské roboty by měly disponovat alespoň základními bezpečnostními funkcemi. Obzvláště praktická je pojistka proti přehřátí, která robot automaticky vypne v případě přetížení. Pojistka proti spuštění zabrání aktivaci robota ve chvíli, kdy je některý z nástavců špatně nasazen. Protiskluzové prvky pak robota bezpečně udrží na svém místě.

Multifunkční robot by se měl snadno čistit

Údržba kuchyňského robota by měla být co možná nejsnazší. Nejpraktičtější variantou je možnost umývání příslušenství v myčce. Tělo robota pak stačí po každém použití pouze otřít vlhkým hadříkem.

Kuchyňské roboty jsou k dostání v rozličných designech

I design samozřejmě hraje roli, obzvlášť v případě, že budete mít kuchyňský robot umístěný přímo na lince. Oblíbenou klasikou je bílý kuchyňský robot, který sice ladí ke všemu, ale originálním designem příliš nenadchne. Chcete-li kuchyň ozvláštnit zajímavějšími barvami, vybírat u nás můžete například z červených, stříbrných, černých, krémových, žlutých či modrých kuchyňských robotů. Nabídka je v tomto ohledu skutečně bohatá a snadno tak najdete robota, který bude ladit s dalším vybavením vaší kuchyně.

Přihlášení
Vložte sem vaši e-mailovou adresu.
Zadejte minimálně 6 nebo více znaků
Přihlášení
Vložte sem vaši e-mailovou adresu.
Zadejte minimálně 6 nebo více znaků